viernes, 27 de mayo de 2011

Una senzilla pregunta per un mosso

Seré concís. Només una pregunta a qualsevol dels mossos que aquest matí colpejaven la gent a plaça Catalunya: "T'han ordenat colpejar?".
Com que no puc concebre que aquells ases s'hagin posat a donar cops per voluntat pròpia (en aquest cas, se'ls hauria de castigar, evidentment) ni per què ningú els hagi incitat (estan entrenats per no caure en provocacions i a més no sembla que ningú s'hagi comportat violentament amb ells abans que comencessin la seva mostra de barbàrie), només queda aquesta resposta: "Sí, ens ho han ordenat".
I llavors queden dos qüestions ètiques i pràctiques:
1. "No et podies haver negat, malparit? O si et diuen que et llencis d'una finestra també ho faràs si t'ho ordena el teu superior?"s
I, sobretot, 2. "Podrem treure a cops qui els ha ordenat fer-ho quan considerem que ja no ha d'ocupar el seu seient?" Perquè si és així i queda una mica de decència en aquest país, potser millor que surti pel seu propi peu abans que es posi de moda fer fora a cops la gent pacífica que, respectant la legalitat, senzillament respira en un món suposadament lliure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario